Дома > Вести > Блог

Какво одржување е потребно за рачна машина за ласерско чистење?

2024-09-05

A Handheld Laser Cleaning Machineе алатка која се користи за чистење на површини од различни материјали како што се метали, пластика, бои и 'рѓа. Користи ласерски зрак за отстранување на загадувачите и остава чиста површина зад себе. Машината е пренослива и лесна за ракување, што ја прави популарна за различни индустрии како што се производството, автомобилската индустрија и авијацијата.
Handheld Laser Cleaning Machine

Еве неколку вообичаени прашања за рачните машини за ласерско чистење:

1. Како работи рачната машина за ласерско чистење?
Рачна машина за ласерско чистење работи така што насочува ласерски зрак на површина, која ги испарува загадувачите и остава чиста површина зад себе. Тоа е бесконтактен метод за чистење кој е брз и ефикасен.

2. Кои материјали може да се исчистат со рачна машина за ласерско чистење?
Рачна машина за ласерско чистење може да исчисти различни материјали како што се метали, пластика, камења, па дури и нежни материјали како што се ткаенини и хартија.

3. Дали рачната машина за ласерско чистење е безбедна за употреба?
Да, рачната машина за ласерско чистење е безбедна за употреба се додека операторот ги следи соодветните безбедносни протоколи како што се носење заштитни очила и избегнување контакт со очите со ласерскиот зрак.

4. Какво одржување е потребно за рачна машина за ласерско чистење?
Неопходно е редовно чистење и проверка на леќите, млазницата и внатрешните делови на машината за да се обезбедат оптимални перформанси. Исто така, важно е да се менуваат филтрите и редовно да се проверува системот за ладење.

5. Дали може да се користи рачна машина за ласерско чистење на чувствителни површини?
Да, рачната машина за ласерско чистење може да се прилагоди на поставките за мала моќност и да се користи на чувствителни површини како што се обоени или обложени делови без да се оштетат.

Како заклучок, рачната машина за ласерско чистење е корисна алатка за ефикасно чистење на различни површини. Со соодветно одржување и безбедносни протоколи, може да обезбеди брзо и ефикасно решение за чистење за различни индустрии.

Shenyang Huawei Laser Equipment Manufacturing Co., Ltd. е лидер во производството на рачни машини за ласерско чистење. Ние нудиме палета на модели со различни нивоа на моќност за да одговараат на различните потреби за чистење. Контактирајте не на HuaWeiLaser2017@163.com за повеќе информации.

10 Научно-истражувачки трудови за ласерско чистење:

1. A. Bertrand, et al. (2018). Ласерско чистење на 'рѓосана железна површина: Практична имплементација и оптимизација на условите. Применета физика А, 124(2), 168.

2. М. Ахмад, и сор. (2020). Површинско чистење преку Ti: Ласерско офорт со сафир. Ласери во инженерството, 43 (7-9), 615-626.

3. Г. Чен, и сор. (2019). Површинско чистење од органско загадување со пулсен ласер со влакна. Оптичко инженерство, 58 (6), 1-12.

4. L. Geoffroy-Magdelaine, et al. (2016). Моделирање и симулација на ласерско чистење на апсорптивни и рефлектирачки нано-композити. Применета физика А, 122 (9), 1-11.

5. L. Hu, et al. (2019). Чистење на површини од силиконски нафора со наносекундно импулсно ласерско зрачење. Весник за вакуумска наука и технологија Б, 37 (6), 062905.

6. T. Salo, et al. (2017). Прашкање и отстранување на облоги на површината на стаклена плоча со помош на наносекунда Yb:KYW ласер. Оптика и ласерска технологија, 88, 247-252.

7. S. Soubielle, et al. (2019). Површинско чистење со ултракратки ласерски импулси: Ефект на ласерските параметри врз ефикасноста на чистењето. Весник за ласерски микро/наноинженеринг, 14 (3), 319-328.

8. C. Sun, et al. (2018). Чистење на шуми од јаглеродни наноцевки со зелен ласер со Q-switched. Весник за ласерски микро/наноинженеринг, 13 (2), 140-144.

9. Y. Tsibidis, et al. (2019). Компаративна студија на наносекундно и фемтосекундно ласерско чистење на загадувачи од челични површини. Оптика и ласерска технологија, 113, 47-58.

10. X. Ye, et al. (2017). Отстранување на честички од перфлуороалкокси-обложена површина од не'рѓосувачки челик со фемтосекунда ласер. Весник за ласерски микро/наноинженеринг, 12 (3), 236-240.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept